top of page

Casa RSP

Locuinta individuala - pentru o familie- in zona de munte

Intr-un peisaj deluros spre montant, familia a cumpărat un teren frumos ca si priveliște si potential ridicat pentru seri de ne uitat.

In aceasta zona clientul a vrut o casa cat mai compacta posibil, dar cu diferite funcțiuni si echipări specifice. Primul punct cheie pentru noi a fost rezolvarea din punct de vedere al structurii find așezat pe un teren cu schimbări mari de panta, cautand solutii care nu ar duce la investii mai mari decat trebuie doar pentru modelarea terenului. Am incercat sa integram in terenul existent cat mai mult din casa.

In conceperea proiectului, zona, materialele si specificul zonei din punct de vedere arhitectural ne-au atras si in urma cercetării acesteia si chiar extinzând si altor zone ce se pot oferi surse de inspirație, am ajuns sa aducem câteva elemente tiroleze in conceptul final.

Spatiile sunt minimale dar cu un impact major asupra bunăstării viitorilor utilizatori, cu spatii fluide si care sunt nici mai mult, nici mai puțin necesarul de confort. Un alt aspect important al conceptului au fost echipările, gradul de izolare termic si recuperarea de căldură.

Totate au fost introduse intr-un volum cat mai compact cu silueta bine stiuta a casei primordiale. O casa ce respecta natura si doreste sa participe in cadrul ei.

2023

  • Tip: Casa pentru o familie

  • Suprafață:  188 m2

  • Status: Depusa documentația pentru autorizație de construire

bottom of page